Всі публікації щодо:

Українська мова та література - шкільні твори 2018 рік

Для чого людині потрібна молитва - Творча робота з української мови

Люди завжди хочуть бути здоровими, красивими, успішними. Більшість з них вважає, що для цього потрібно мати багато грошей, зв’язки.

Можна бути матеріально багатою людиною, а почуватися нещасним, тому що у душі, сповненій прагнення до заможності, вже не лишається місця для добра. А можна, навпаки, не мати багато грошей, а все ж таки бути щасливим, бо душа бажає допомогти, захистити і близьку, і чужу людину, захопитися красою природи і самій творити красу.

Але щоб мати щиру і добру душу, потрібно жити в гармонії з навколишнім світом. А для цього потрібна молитва, щира молитва. Так, як організму потрібна їжа, так душі потрібна молитва. Кожна людина повинна молитися щоденно, вранці і ввечері. Вранці, щоб подякувати Богові за те, що беріг нас уночі, а також щоб допомагав наступного дня. Увечері, щоб подякувати Господу за щасливо прожитий день, і щоб він охороняв нас уночі.

Молитися потрібно, коли людина розпочинає якусь справу і закінчує її, коли сідає до столу і закінчує трапезу. Молитва — це елей для душі і ліки від гріха.

Є така притча. Один чоловік зайшов у лікарню і попросив у лікаря ліки від гріха. Лікар дав рецепт: накопати коренів послушності, зібрати квіти душевної чистоти, нарвати листків терпіння, зібрати квіти нелицемірства. Тоді все це висушити постом утримання, покласти в посуд добрих справ, додати води і сліз покаяння, посолити сіллю братолюбства, додати щедрот милостині, покласти порошку смиренності та колінопоклоніння, приймати по три ложки страху Божого, одягнутися в одежу справедливості, не входити в пустослів’я, а то можна простудитися і захворіти гріхом знову.

Отже, щоб мати добру і красиву душу, щоб бути корисним, а не пройти по житті сірою тінню, потрібно щиро і віддано молитися. Недарма Біблія каже: „Моліться і будете почутими”.

Для чого людині потрібна молитва?

Молитва — це піднесення душі до Бога. Завдяки молитві людина стає ніби всемогутньою. Молитва — це ключ до усіх скарбів Божої доброти. Як у людей можна все отримати за гроші, так у Бога можна все отримати завдяки молитві. Кожен, хто потрапив у скруту, повинен звернутися до Бога за допомогою. Потрібно щиро молитися — і тоді Бог допоможе.

Бог не завжди відразу вислухає наші молитви. Треба частіше стукати у двері великого Господа, щоб вони відчинилися. Свята Моніка вісімнадцять років просила про навернення свого сина. Бог швидше вислуховує наші молитви, коли ми, молячись, просимо, даємо милостиню, благаємо про заступництво святих.

Молитва робить грішників праведними. Щира молитва застерігає людину, сліпого робить зрячим, слабкого — сильнішим, грішника — святим. Чим ближче в молитві наближаємося до Ісуса Христа, тим більше наша душа отримує від Нього світла і сили.

Отже, молитва просвітлює нас, завдяки їй ми щоразу краще пізнаємо доброту і велич Бога. Можна сказати, що молитва — це велика проповідницька книга. Пам’ятаймо, що молитва є невід’ємною і найважливішою частиною нашого духовного життя.