Всі публікації щодо:

Творчі роботи наших відвідувачів

Конкурс на кращу творчу роботу 2010 року

Відгук на твір мистецтва

Фільм “Вероніка вирішує померти“

“Іноді потрібно померти, щоб почати жити“

Фільм, знятий за одноіменним романом Коельо вже сам по собі означає, що буде щось неймовірне. Так вважаю я і ще мільйони людей, які знають, хто такий Пауло Коельо та чим саме вражають його книги. Хоча не буду забувати про те, як добре був підібраний акторський склад, а особливо головна роль, з якою Сара Мішель Геллар зправилась пречудово.Режисером фільму була Емілі Янг. Про її роботу не можу сказати нічого поганого, так як я не обізнана у цій галузі до такої міри, щоб відкрито дискутувати.

Інтригуючий початок і ще більш ефектний кінець(Це було неперевершено!Одразу з’являється посмішка на обличчі,а в думках лише одне слово “прекрасно“)

Знятий фільм цього року, його вже варто подивитись як новинку. За жанром - драма, а це означає, що тут буде над чим подумати, а саме над власним життям, над своїми думками і над долею. Цей фільм повертає віру у щастя та любов….

Вероніка була звичайною американкою, яка мала хорошу роботу; яка мала чоловіка, хоч і не зовсім вірного їй. Була американкою, яка знала, що буде далі у її сірому, буденному житті. Проте, тримаючи емоції в собі, ця “пересічна особистість“ вирішує ковтнути стільки таблеток, щоб вже ніякі лікарі не допомогли. Але навіть зробивши це ще на початку фліьму, вона змусила всіх глядачів затамувати подих, тому що ніхто не знав, що буде далі, хоча міг здогадуватись.

Події, які я спостерігала потім, були водночас неочікуваними і передбачуваними. Потрапляючи в хоспис, Вероніка знайомиться з тими людьми, які перевернули її життя, а найголовніше те, що вона знайшла там своє справжнє кохання, як в найкращих традиціях хеппі-ендового фільму. Це була доля, тому що голос з-за кадру просто “вбив“ мене одразу своєю влучністю і життєвістю, але потрібно дивитись фільм, щоб зрозуміти всю прекрасність сказаного.

Я не можу сказати, що у фільмі мені не сподобалось, тому що, можливо, забираючи одну деталь, ми втрачаємо зміст іншої. Є кіно хороше і є кіно погане. Погане або через непрофесіоналізм акторів,або через затягнутий сюжет. Ні першого, ні другого у цьому фільмі не було.

“Вероніку“ варто дивитись тим, в кого вже склалась певна думка про життя, сенс існування людей та взаглі тим, кому хочеться легше переживати невдачі.

Залишаючи певний відбиток у пам’яті, вже повірте на слово - цей фільм ви будете пам’я тати ще довгий час, згадуючи моменти, які змусили поглянути на слово “життя“ глибше, ніж звичайно.

Автор: Гуртовенко Ольга. м.Хмельницький.