Скорочені твори - українська література

Новий заповіт - скорочено

Всі публікації щодо:
Перекладна церковна література

Ісус Христос

Ісус Христос народився у Вифлеємі. Виховувався та провів свою юність у Назареті. Саме його ім'я Ісус означає «спаситель», Христос - «месія».

У 29 років Він був хрещений Іоанном Хрестителем в Іордані та в 30 років почав свою діяльність, яка продовжувалася 3 роки. Христос вчив людей вірі, пояснюючи у вигляді афоризмів складні моменти життя. В основному його промови стосувалися Божого Царства, Небесного Царства і Церкви.

Зраджений Іудою, Христос був розп'ятий на хресті у п'ятницю 7 квітня. Третього дня він воскрес із мертвих і вознісся на небо. Христос переміг смерть своїм воскресінням, таким чином спокутувавши людські гріхи.


Нагірна проповідь

Вийшовши на гору разом зі своїми учнями, Христос виступив із проповіддю.

Він сказав, що прийшов не знищувати закони, а тільки удосконалити їх, доповнити.

Він говорить, що блаженні засмучені, лагідні, жадаючі правди, милостиві, чисті серцем, миротворці, вигнані за правду, ганьблені та гнані.

Не можна гніватися на ближнього свого та не любити його, чинити перелюб, переступати клятву, клястися ні небом, ні землею.

Не треба опиратися злому. Якщо вдарять тебе по правій щоці.- підстав ліву. Якщо забрали у тебе сорочку - віддай плаща.

Люби ближнього свого і ворога свого.

Не виставляйте милостиню свою перед людьми, нехай ліва рука не знає, що робить права.

У молитві не кажіть зайвого.

Під час посту не будьте сумні і не складайте скарбів своїх на землі. Нетлінне тільки на небі.

Людина не повинна хвилюватися за своє тіло - за неї турбується Отець Небесний.

Не судіть іншого, не будуть судити й вас.

«Просіть - і дасться вам, шукайте - і знайдете, стукайте - і відчинять вам, бо кожен, хто просить - одержує, хто шукає - знаходить, і хто стукає - тому відчиняють».

Вчиняй так, як хочеш, щоб вчиняли із тобою.

Людина повинна стерегтися фальшивих пророків.

До Царства Небесного увійде той, хто виконує волю Отця.

Притча про сіяча

Христос розповів людям притчу про сіяча, зерна якого впали на різний ґрунт. Одні потрапили край дороги та стали їжею птахів. Інші впали на каміння, де мало землі й швидко проросли, але скоро зів'янули. Інші поглушив терен. Тільки частина зерен впала на добрий ґрунт та стала сильним колоссям.

Так і з словами Божими. Інколи людина не розуміє їх - то зерна, що впали край дороги. Інша людина з радістю приймає, та скоро забуває - ці зерна впали на кам'янистий ґрунт. Ще у когось земні турботи заглушують Боже слово, наче терни.

Тільки частина людей розуміє Слово та не забуває його.



На нашому каналі стартував марафон підготовки до ЗНО з української літератури. В рамках якого ми кожного дня будем викладати відео з новим твором. Підписуйтесь на наш канал та приєднуйтесь до марафону.